VEZİRKÖPRÜ TSO SAYISAL TAKOGRAF(DİJİTAL EHLİYET)HİZMET YETKİSİNİ ALDI

Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) üyelerine sunduğu hizmetlere bir yenisini daha ekledi.
 
Vezirköprü TSO, il odaları bünyesinde gerçekleştirilen Sayısal Takograf (Dijital Ehliyet) Hizmet Yetkisini aldı.
 
Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Abdülkadir FİŞEKCİ;
 
‘’ Dijital ehliyet hizmeti vermeye başlıyoruz. Vezirköprü Ticaret Ve Sanayi Odası olarak il odaları bünyesinde gerçekleştirilen Sayısal Takograf (Dijital Ehliyet) Hizmeti Yetkisini aldık.
Azami ağırlığı 3,5 tonu geçen araçlar, kamyon, kamyonet, çekici ve diğerleri, yolcu taşımacılığında da sürücü dâhil olmak üzere 9 veya daha fazla yolcu taşıyan araçlar, şehirlerarası, uluslararası, otobüs ve benzeri ulaştırma sektöründe dijital ehliyet olarak anılan sayısal takograf kartı hizmeti yalnızca il merkezlerinde, il odalarında karşılanıyordu. Türkiye odalar ve borsalar birliği ile ulaştırma ve altyapı bakanlığı arasında imzalanan protokol ile artık odamızda bu hizmeti vermeye başladık.
 
Oda bünyesinde gerçekleştirilecek olan hizmet kapsamında işletmelerin, sayısal takograf için Samsun’a gitmelerine gerek kalmadı.
 
06.06.2022 Pazartesi günü itibariyle ilçemizde bu konuda faaliyette bulunan tüm üyelerimiz, sayısal takograf işlemlerini yani dijital ehliyet yenilemelerini ve diğer işlemlerini Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odasında yapabilecekler. Sürücü kartı almak isteyenler, Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odasına
1 adet biometrik fotoğraf (6 ay içerisinde çekilmiş) ve sürücü belgesi ile başvurması yeterli.
 
Bu vesileyle; Sayısal Takograf ( Dijital Ehliyet ) yenilemeleri ve diğer işlemler için talebimizi onaylayan TOBB Başkanımız Sn. M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU’ na, teşekkür ediyor, yeni hizmetimizin ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz.’’ diyerek üyelere duyurdu.
 
*Sayısal Takograf (Dijital Ehliyet) başvurusu için https://staum.tobb.org.tr linkinden online başvuru alınmaktadır. Detaylı bilgi ve sorularınız için 0362-6461069 no.lu telefondan bize ulaşabilirsiniz.