VEZİRKÖPRÜ TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU (06/06/2014)
VEZİRKÖPRÜ TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN DUYURULUR.  (06.06.2014)
30.12.2012 tarih,28513 sayılı  Resmi Gazete’de yayınlanan Münfesih Olmasına Veya Sayılmasına Rağmen Tasfiye Edilmemiş Anonim Ve Limited Şirketler İle Kooperatiflerin Tasfiyelerine Ve Ticaret Sicili Kayıtlarının Silinmesine İlişkin Tebliğ ve T.C.Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü’nün 04.03.2014 tarih,1252 sayılı yazılarında,
“6103 sayılı Türk Ticaret Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanunun 20. maddesine göre sermayesini 50.000-TL ye yükseltmeyen Anonim Şirketler ile sermayesini 10.000-TL ye yükseltmeyen Limited Şirketler 14.02.2014 tarihi itibariyle infisah etmiş sayılmışlardır. Bu şirketlerin Kanunun Geçici 7.maddesinde öngörülen işlemleri yerine getirmeleri gerektiği belirtildiğinden,
İlgili tebliğin 6.maddesine göre Müdürlüğümüzce tespit edilen bu durumdaki  şirketlerin  ticaret sicilinde kayıtlı son adreslerine ve sicil kayıtlarına göre şirketi temsil ve ilzama yetkilendirilmiş kişilere ve Anonim Şirket denetçilerine (münfesih durumlarını ortadan kaldırmaları yani sermayelerini arttırmaları ya da tasfiye memurlarının bildirilmesi gerektiği ) ihtarlar iadeli taahhütlü olarak posta ile gönderilmiştir.
Gönderilen ihtarlar, ilan edilmek üzere  Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Müdürlüğüne aynı gün gönderilmiştir. İlgili ihtar metni ve şirketler ektedir.
Bu Tebliğ, 29/6/1956 tarihli ve 6762 sayılı mülga Türk Ticaret Kanununda sayılan sebeplerle münfesih olan veya sayılan anonim ve limited şirketleri; 13/1/2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun yürürlük tarihinden itibaren iki yıl içinde münfesih olacak anonim ve limited şirketler ile 24/4/1969 tarihli ve 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu uyarınca halen münfesih olan veya 1/7/2014 tarihine kadar münfesih olacak kooperatifleri kapsayacağından, bu tebliğ kapsamında münfesih duruma düşen şirket ve kooperatiflerin kayıtlarının silinme işlemleri 01.07.2014 tarihine kadar devam edecektir.
 Tebliğin 14.maddesine göre Tasfiye işlemlerine başlanmış şirketler için;
 Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce(01.07.2012’den önce) tasfiye işlemlerine başlanmış ve tasfiyesi tamamlanmış olmasına rağmen kesin bilançonun genel kurula sunulamaması nedeniyle unvanları sicilden silinemeyen şirket ve kooperatiflerin, bu Tebliğ hükümlerine göre kayıtlarının silinebilmesi için tasfiye memurlarının  Müdürlüğümüze  başvurmaları gerekmektedir.
 Tasfiye memurları tarafından; genel kurulun Kanunun öngördüğü asgari süre ve şartlara uygun olarak toplantıya çağrılmış olmasına rağmen iki defa üst üste toplanamadığını ispatlayıcı belgelerin ve kesin bilanço ile şirket ya da kooperatifin davalı veya davacı sıfatıyla devam eden davalarının bulunmadığına ilişkin yazılı beyanın Müdürlüğümüze verilmesi gerekmektedir.
Müdürlüğümüzce; başvuru üzerine, tevdi edilen belgeler ve kendi kayıtları üzerinden gerekli inceleme yapıldıktan sonra, bu maddede öngörülen şartların varlığının tespiti halinde unvana ilişkin kayıtlar silinir ve bu durum Sicil Gazetesinde ilan edilecektir.

EK: İHTAR METNİ ve ŞİRKET LİSTESİ (.doc, 34 kB)