S.S.VEZİRKÖPRÜ KARMA SANAYİ SİTESİ YAPI KOOPERATİFİ DOSYASI ANKARADA
Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası Öncülüğünde İlçemiz Doyran Mahallesi ve Kızılcaören Mahalleleri sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 82 hektarlık alanda Karma Sanayi Sitesi Yapılması için Ekim 2015 yılında Kurulan kooperatif çalışmaları hızla devam ediyor.
Vezirköprü İlçemizde bulunan sanayi sitemizin şehir merkezinde kalmış olması, etrafına büyümesi ve gelişmesi kentsel yapılaşma nedeni ile imkansız hale gelmiştir. İş yeri yeter sayısı çok az imalat ve yatırım alanları için yetersiz gelmesi gibi nedenler ile ilçemiz için çok zaruri ve acil eylem planlarında yer alması gerekli olan bu yatırım ilçemiz için çok önem taşımaktadır.
Vezirköprü TSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir FİŞEKCİ, ve heyetindekiler ile Kentsel Dönüşüm kapsamına alınarak ilçemize kazandırılması düşünülen Karma Sanayi Sitesi için T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Genel Müdürü Yaşar ÖZTÜRK beye çalışmalar hakkında detaylı bilgi verildi.

Karma Sanayi Sitesi Neden Önemli;
  1. İlçemizdeki nüfus göçünü hafifletmeyi, ilçemiz milli gelirlerini yükseltme hedeflenmektedir.
  2. Mevcut iş yerlerinin büyütülmesi devletimizin hibe destek programlarından yararlanarak ek makineler alması,  mesleki alanların da gelişmesi rekabet edebilecek ortamların geliştirilmesi hedeflenmektedir.
  3. Dışarıdan ilçemize gelecek olan yatırımcılara yatırım yapmalarında istedikleri fiziki alanların sağlanması planlanmaktadır.
  4. Şehir merkezinde kalan sanayi sitemizin şehrin dışına alınarak merkezdeki araç trafiğinin rahatlatılması hedeflenmektedir.
  5. Taşımacılık ve lojistikte günümüz şartlarına uygunluğun getirilmesi hedeflenmektedir.