MESLEK ODA BAŞKANLARININ BELEDİYE MECLİSİNDEN TALEPLERİ
İlçemizde görev yapan oda başkanları ile bir araya gelen Vezirköprü TSO Yönetim Kurulu Başkanı FİŞEKCİ,
Bu gün burada bir araya gelmemizin sebebi üyelerimizden, kayıtlı oldukları meslek odalarına gelen dilek ve temenni talepleridir.

Odalarımızın asli görevlerinden birisi de üyelerinden gelen talepleri ve önerileri yetkili mercilere iletmek ve çözüm aramaktır.

İlçemizde zincir market olarak adlandırdığımız süpermarketlerin giderek artması ilçemiz diğer işletmelerin işlerini devam ettirmesinde güçlük çekmesine, ekonomik olarak rekabet etmesinin ortadan kalmasına, Küçük ve Orta Ölçekli işletmelerin tamamını olumsuz etkilemesine sebebiyet vermektedir.

Zincir marketler, sadece bakkalları değil, kasaplar, ayakkabıcılar, beyaz eşya dükkanları, kırtasiyeler ve birçok küçük esnaf etkilenmektedir.

İlçemizde, Zincir Süpermarket olarak tanımladığımız 9 market bulunduğu bu sayının ilçemizde giderek artabileceğinden yola çıkarak İlçemiz Belediye Meclisimiz tarafından market zincirlerinin açılmasın da ilçe nüfusunun, marketler arası mesafenin, vb. kriter ve kısıtlamaların getirilerek mevcut esnafımızın korunmasına yönelik çalışmaların yapılmasını talep etmekteyiz.

Bu amaçla İlçemizdeki Tüm Odalarımızın Başkanları ile bir araya geldik. İlçemiz Belediyemize resmi yazı ile talepte bulunduk Belediye encümenlerimiz in bu talebimizi değerlendirmelerini talep ediyoruz.