'ANTALYA YÖREX FUARINA' VEZİRKÖPRÜ DAMGASINIVURDU
Antalya Ticaret Borsası ev sahipliğinde bu yıl sekizincisi düzenlenen ‘Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünleri Fuarı’na (YÖREX) her yıl olduğu gibi bu yıl da Samsun damga vurdu.

Samsun TSO - OKA - Vezirköprü TSO tarafından açılan Samsun standına başta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya olmak üzere Antalyalılar büyük ilgi gösterdi.

Antalya Ticaret Borsası tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen, “Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünleri Fuarı”nda her yıl olduğu gibi bu yıl da adeta Samsun rüzgarı esti. 200 bin ziyaretçinin beklendiği fuarda 124’ü Oda ve Borsa, 16’sı Kalkınma Ajansı, 70’i kurum olmak üzere 400’ü aşkın katılımcı yer aldı. Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası Odası’nın yöresel ürünlerle yer aldığı fuara Vezirköprü TSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir FİŞEKCİ, Meclis Başkanı Bekir KARADAŞ katıldı.

SAMSUN ÜRÜNLERİ TÜRKİYE YE TANITILIYOR

Fuarların iş aleminin tanıtım ve markalaşma ayaklarını yönetmek bağlamında oldukça önemli bir argüman olduğunu söyleyen Samsun TSO ve TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Bu bağlamda Antalya Ticaret Borsamız tarafından 2010 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yörex Fuarı’nı oldukça anlamlı buluyorum dedi.

Samsun standına büyük ilgi gösterenlerin başında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve uzun süre Samsun Vali Yardımcılığı görevinde bulunan ve şu anda Antalya Serik Kaymakamlığı yapan Haluk Şimşek ile birlikte diğer Oda ve Borsa Başkanları da geldi. Vezirköprü TSO Başkanı Abdülkadir FİŞEKCİ, Bakan Çavuşoğlu ve Elvan ile birlikte TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na Vezirköprü Semaveri hediye etti.