Benzer konular

Kollektif Şirketlerde Ana Sözleşme Değişikliği

MERSİS üzerinden kayıt yapmanız gerektiğinden http://mersis.gumrukticaret.gov.tr tıklayarak kayıt olunuz ve girişinizi yapınız.

Ücretlendirme
  • Ticaret Sicil Gazetesi İlan Bedeli:128,00-TL
  • Vergi Dairesi Harç Pulu Bedeli:127,95-TL
  • Oda Yapılan Hizmet Bedeli:71,00-TL
Islem Süresi 30 Dakika

Gerekli evraklar Ticaret Sicil Müdürlüğüne ve Oda Sicil Müdürlüğüne olmak üzere 2 takım düzenlenecektir

GEREKLİ EVRAKLAR LİSTESİ (Ticaret Sicl Müdürlüğü)

1. Dilekçe (kurucular tarafından veya vekaleten imzalanmalı, vekaletin aslı veya onaylı sureti eklenmelidir)
  2. Tüm ortaklarca imzalanmış ve imzaları noter onaylı Ek Sözleşme (1 nüsha)
  3. Ortak değişikliği var ise yeni ortakların nüfus suretleri T.C.Numarası belirlenmiş (noter veya muhtar onaylı)
  4. Yeni yetkililerin şirket unvanı altında imza beyannameleri (1 nüsha)
  • Ana Sözleşme değişikliği şirketin süre maddesi ile ilgili ise; şirketin faaliyetini sürdürdüğü ve tasfiye işlemlerinin başlamadığı mahkemece atanmış bilirkişi raporu veya yeminli mali müşavir raporu veya serbest muhasebeci mali müşavir raporuyla tevsik edilmelidir.

GEREKLİ EVRAKLAR LİSTESİ (Oda Sicil Müdürlüğü)

1. Oda Sicil Müdürlüğüne hitaben Dilekçe (yetkililer tarafından veya vekaleten imzalanmalı vekaletin aslı veya onaylı sureti eklenmelidir)
  2. Tüm ortaklarca imzalanmış ve imzaları noter onaylı Ek Sözleşme (1 nüsha)
  4. Yeni yetkililerin şirket unvanı altında imza beyannameleri (1 nüsha)