Benzer konular

Kollektif Şirket Tasfiye ve Fesih İşlemleri

MERSİS üzerinden kayıt yapmanız gerektiğinden http://mersis.gumrukticaret.gov.tr tıklayarak kayıt olunuz ve girişinizi yapınız.

Gerekli evraklar Ticaret Sicil Müdürlüğüne ve Oda Sicil Müdürlüğüne olmak üzere 2 takım düzenlenecektir

GEREKLİ EVRAKLAR LİSTESİ (Ticaret Sicl Müdürlüğü)

TASFİYE

Kollektif şirketin tasfiyesine karar verilmiş ise;

1. Tasfiye memurlarının, “tasfiye halinde” ibaresi eklenmiş ticaret unvanı altında atılmış imza beyannameleri (1 nüsha)
  2. Tasfiyeye ilişkin karar/ek sözleşme (Noter onaylı      - 1 nüsha)
  3. Tasfiye memurlarının ortaklar dışından atanması      halinde, dışarıdan atanan memurların görevi kabul ettiğine ilişkin      imzaları noter onay belgeleri.
  4. Şirket sözleşmesinde alacaklıların davetine      ilişkin hüküm bulunması halinde, buna uygun olarak yapılan tasfiye      memurlarınca hazırlanmış, alacaklıların davetinin yapıldığına ilişkin   belge
  5. Tasfiyeye girişin tescili sonrasında Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde alacaklılara çağrıya ait ilanın yapılması gereklidir. Bu yapılmadığı takdirde tasfiye süresinin uzaması durumu      ortaya çıkmaktadır. Müdürlüğümüzde bulunan ilan formları şirket kaşesi ve tasfiye memurunun imzası ile ilana verilmelidir.

ÖNEMLİ NOT: Şirket sözleşmesinde özel düzenleme bulunan hallerde bu hükümler uygulanır. (TTK m.267)

TASFİYE SONU

Tasfiyenin tamamlanmasından sonra ise, aşağıdaki belgelerin ibrazı gerekmektedir:

1.  Dilekçe (Şirket kaşesi/ ünvanı altında tasfiye memuru tarafından veya vekaleten imzalanmalı vekaletin aslı veya onaylısureti eklenmelidir)
  2. Tasfiye memurlarınca son bilançonun ortaklara tebliğ edildiğine ilişkin belge,
  3. Ortakların son bilançonun onayına ilişkin kararı veya mahkemeye itirazda bulunmayacaklarına dair yazılı beyanları
  4. Ortaklar kurulunca onaylanmış, ortaklar kurul tarihi itibariyle düzenlenmiş, tasfiye halinde şirket kaşesi ile tasfiye memuru tarafından imzalanmış son ve kati bilanço tasfiye sonu beyanı (1nüsha)
  • Tescilli şube var ise sicil kaydının terkininden önce şubelerin terkini başvurusu yapılmalıdır.

GEREKLİ EVRAKLAR LİSTESİ (Oda Sicil Müdürlüğü)

TASFİYE

Kollektif şirketin tasfiyesine karar verilmiş ise;

1. Oda Sicil Müdürlüğüne hitaben Dilekçe (yetkililer tarafından veya vekaleten imzalanmalı vekaletin aslı veya onaylı sureti eklenmelidir)
  2. Tasfiye memurlarının, “tasfiye halinde” ibaresi eklenmiş ticaret unvanı altında atılmış imza beyannameleri (1 nüsha)
  3. Tasfiyeye ilişkin karar/ek sözleşme (Noter onaylı      - 1 nüsha)
  4. Tasfiye memurlarının ortaklar dışından atanması      halinde, dışarıdan atanan memurların görevi kabul ettiğine ilişkin      imzaları noter onay belgeleri.
  5. Şirket sözleşmesinde alacaklıların davetine      ilişkin hüküm bulunması halinde, buna uygun olarak yapılan tasfiye      memurlarınca hazırlanmış, alacaklıların davetinin yapıldığına ilişkin    belge
  6. Tasfiyeye girişin tescili sonrasında Türkiye      Ticaret Sicili Gazetesinde alacaklılara çağrıya ait ilanın yapılması      gereklidir. Bu yapılmadığı takdirde tasfiye süresinin uzaması durumu      ortaya çıkmaktadır. Müdürlüğümüzde bulunan ilan formları şirket kaşesi ve tasfiye memurunun imzası ile ilana verilmelidir.

TASFİYE SONU

4. Ortaklar kurulunca onaylanmış, ortaklar kurul tarihi itibariyle düzenlenmiş, tasfiye halinde şirket kaşesi ile tasfiye memuru tarafından imzalanmış son ve kati bilanço tasfiye sonu beyanı (1 nüsha)