YILLIK İŞLETME CETVELLERİ İLE İLGİLİ DUYURU

Bilindiği üzere 6948 Sayılı Sanayi Sicili Kanunu’nun 5. Maddesi gereğince Sanayi Sicil Belgesi sahibi işletmelerin her yıl 1 Ocak-30 Nisan tarihleri arasında bir önceki yıla ait (Yıllık
Ciro Bilgisi, Kapasite Kullanım Oranı Bilgisi, Çalışan Sayısı, Tüketilen Enerji, Üretim Şekli, Üretim Bilgisi ve Atık Madde Bilgilerini) yıllık işletme cetvellerini eksiksiz doldurarak Bakanlık web sayfası Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden elektronik ortamda doldurarak vermeleri gerekmektedir.

Mücbir sebeplerden dolayı yıllık işletme cetvelleri ile ilgili İl Müdürlüğüne yapılan müracaatlarda Sanayi Sicil Bilgi Sistemine girişi İl Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı web sayfasında bulunan E-Hizmetler bölümünde yer alan “Sanayi Sicil Bilgi Sistemi” (https://sanayisicil.sanayi.gov.tr) ve buradan işletme adına
alınan şifre ile sisteme girilip arkasından “İşletme” menüsüne girildikten sonra çıkan ekranda “Belge No ile İşletmemi Getir” veya “Kayıtlı İşletmelerim” menüsünden işletme çağırılarak
Yıllık İşletme Cetveli için gerekli bilgiler doldurulup giriş yapılarak sistem üzerinden “İl Müdürlüğüne Gönder” sekmesinin tıklanarak online olarak Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne gönderilecektir.
Sanayicilerimizin 1294.00 TL’lik idari para cezasına muhatap olmamaları için 30 Nisan 2019 gün sonuna kadar beklenilmeden bir an önce Yıllık İşletme Cetvellerinin girişleri yapılarak, İnternet ortamındaki online girişlerin son gün olan 30 Nisan’da sistemde yoğunluk olacağı ve olası sistem arızalarının olabileceği dikkate alınarak en son güne bırakılmaması
gerekmektedir.

Yıllık İşletme Cetveli bilgilerini 30 Nisan 2019’ a kadar internet ortamında süresi içinde giriş yapmayan işletmelere 6948 sayılı Sanayi Sicili Kanunu’nun 9.Maddesi gereğince 1294.00-(binikiyüzdoksandört)TL idari para cezası uygulanacaktır.

Kamuoyuna ve ilgililere önemle duyurulur