VEZİRKÖPRÜ TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN DUYURU (22.10.2015))
30.12.2012 tarih, 28513 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Münfesih Olmasına Veya Sayılmasına Rağmen Tasfiye Edilmemiş Anonim Ve Limited Şirketler İle Kooperatiflerin Tasfiyelerine Ve Ticaret Sicili Kayıtlarının Silinmesine İlişkin Tebliğe istinaden,
VEZİRKÖPRÜ TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN DUYURULUR

22.10.2015

- “Vergi kayıtları resen silinen şirketlerin adreslerinde bulunmamalarının da tespit edilmesi ve şirket sözleşmelerinde, tescil ve ilan edilmiş adresinden ayrılmış olmasına rağmen ,yeni adresini süresi içerisinde tescil ettirmemiş olmalarının fesih sebebi sayılacağına ilişkin bir düzenleme bulunması halinde ilgili tebliğ kapsamında değerlendirilecektir.”  Denildiğinden,

-    18/5/2004 tarihli ve 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanununun 10 ve 32’nci maddelerine göre adreslerinin ve durumlarının tespit edilememesi nedeniyle ilgili odadaki üyelikleri askıya alınan ve oda yönetim kurulu kararını takip eden yılbaşından itibaren iki yıl sonunda oda kaydı silinerek, sicil kaydı silinmek üzere Müdürlüklere bildirilen şirketler ve kooperatifler müdürlüğümüzce resen tespit edilmiştir.

Sebebi ne olursa olsun aralıksız son beş yıla ait olağan genel kurul toplantıları yapılamayan anonim şirketler ve kooperatifler.
Tebliğin 13.maddesi gereği; ihtara ve ilanlara rağmen tanınan süre içerisinde cevap vermeyen veya tasfiye memurunu bildirmeyen yahut durumunu Kanuna uygun hale getirmeyen veya faaliyette bulunduğunu adres ve kanıtlarıyla birlikte bildirmeyen ekteki listedeki şirketlerin ve kooperatiflerin unvanı 22.10.2015 tarihi itibariyle 6 Şirket ve 1 Kooperatif Ticaret Sicili Müdürlüğümüzce resen silinmiştir. Silinen firmaların listesi ektedir.

Tebliğin 16.maddesi hükümlerine göre ticaret sicilinden kaydı silinen anonim şirketler ve kooperatiflerin kanuni temsilcileri ile limited şirket ortaklarının, unvanlarının sicilden silindiği tarihten önceki kamu borçlarından doğan sorumlulukları 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun kapsamında devam edecektir.
 Bu Tebliğ hükümlerine göre, ticaret sicilinden kaydı silinen şirketlerin alacaklıları ile hukuki menfaatleri bulunanlar haklı sebeplere dayanarak silinme tarihinden itibaren beş yıl içinde mahkemeye başvurarak şirket veya kooperatifin ihyasını isteyebileceklerdir.