MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ
Vezirköprü TSO Başkanı Abdülkadir FİŞEKCİ, 40 meslek dalında mesleki yeterlilik belgesine sahip olmayanların 26 Mayıs 2016 tarihinden sonra çalıştırılamayacağını, çalıştırılması halinde ise, her çalışan için işverene 527 TL para cezası uygulanacağı uyarısında bulundu.
Vezirköprü TSO Başkanı Abdülkadir FİŞEKCİ, 40 meslek dalında mesleki yeterlilik belgesine sahip olmayanların 26 Mayıs 2016 tarihinden sonra çalıştırılamayacağını, çalıştırılması halinde ise, her çalışan için işv...erene 527 TL para cezası uygulanacağı uyarısında bulundu.
Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası (VTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir FİŞEKCİ, 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişiklikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale geldiğini söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile İnşaat, otomotiv, enerji ve metal sektörleri bünyesindeki 40 meslek dalında "Mesleki Yeterlilik Belgesi" olmayanların 26 Mayıs 2016 tarihinden itibaren çalıştırılamayacağını belirten Başkan Fişekci, “Bu tarihten sonra, çalıştırılması halinde ise, her bir çalışan için işverene 527 TL para cezası verilecektir” dedi.

TOBB tarafından MEYBEM kuruldu

Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup, Bakanlıkça çıkarılacak tebliğlerde belirtilen mesleklerde, Mesleki Yeterlilik Kurumu’nca yetkilendirilmiş sınav ve belgelendirme kuruluşları tarafından sınav yapılacağını belirten Başkan Fişekci “Sınavlarda başarılı olan kişiler 31 Aralık 2017 tarihine kadar belge masrafı ile sınav ücreti, 1 Ocak 2018 tarihinden 31 Aralık 2019 tarihine kadar ise belge masrafı ile sınav ücretinin yarısı devlet tarafından karşılanacak. Devletçe karşılanan bu desteklerden kişiler bir kez yararlanabilecek. Bu amaçla, üst kuruluşumuz TOBB tarafından Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş (MEYBEM) kurulmuş olup, sınav ve belgelendirme hizmeti vermek amacıyla Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiştir. Sınavlar ise, mesleki ve teknik eğitim veren kurum/kuruluşların atölye ve laboratuvarlarında veya sınav hizmeti almak isteyen firmalarımızda gerçekleştirilecektir. Belgelendirme, başvuru şartları ve belgelendirme ücretleri hakkında Odamızdan, www.meybem.com ve www.myk.gov.tr adresinden detaylı bilgi elde edilebilir. MEYBEM’e başvurular da bireysel veya kurumsal olarak yapılabilmekte olup başvuru ve diğer işlemler Odamız tarafından yürütülmektedir” diye konuştu.