KOSGEB DEN ÜÇ YENİ DESTEK ÇAĞRISI
Vezirköprü TSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir FİŞEKCİ, KOSGEB İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında üç yeni teklif çağrısına çıkıldı. Başkan FİŞEKCİ ise, şartlara uyan tüm ‘KOBİ’leri destekten yararlanmaya davet etti.

KOSGEB KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında üç yeni proje teklif çağrısına çıktı. Yayınlanan birinci çağrıya göre, hızlı büyüyen KOBİ’lerde Kapasite Geliştirme  Projeleri’ne 300 bin TL hibe ve 300 bin TL geri dönüşümlü olmak üzere toplam 600 bin TL destek sağlancak. Başvuruları alınmaya başlanan diğer bir çağrıda ise, daha önce KOSGEB AR-GE ve Girişimcilik desteği kullanan KOBİ’lerin geliştirilmesi için sunulacak projelere 100 bin TL hibe ve 150 bin TL geri dönüşümlü olmak üzere toplam 250 bin TL destek sağlanacak. Bunun yanında KOSGEB bilişim sektörü ile ilgili ayrı bir üçüncü çağrı yayınlamış durumda. Bilişim teknolojisi alanında faaliyet gösteren KOBİ’lerin geliştirilmesi için sunulacak projelere de, 100 bin TL hibe ve 150 bin TL geri dönüşümlü olmak üzere toplam 250 bin TL destek sağlayacak”

KOBİ’lere her türlü destek verilecek

Programın KOBİ’ler için bir yatırım fırsatı olduğunu belirten KOSGEB İl Müdürü Dursunoğlu, Veziköprülü KOBİ’lerden  başvuru beklediklerini ve başvuru yapmak isteyenlere her türlü desteğin KOSGEB uzmanlarınca sağlanacağını söyledi. Dursunoğlu, “Yayınlanan üç çağrı kapsamındaki destekleme oranı Samsun için yüzde 60 ile yüzde 80 arasında değişiyor. Bu oldukça yüksek bir oran olmasına rağmen, proje kapsamında yerli makine-teçhizat alınması durumunda destek oranı yüzde 15 daha artırılabilecek. Buda destek oranının yüzde 75 ile yüzde 95 arasında olabileceği anlamına geliyor. KOSGEB ilgili çağrılar kapsamında ülkemiz genelinde toplam 300 milyon TL destek verecek.  Yeni çıkılan projelere başvurular 30 Mayıs – 1 Temmuz 2016 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak. Başvuru şartları ve diğer hususlar için detaylı bilgiye  www.kosgeb.gov.tr adresinden erişilebilmektedir” diye konuştu.

Başkan FİŞEKCİ’den KOBİ’lere proje çağrısı

Vezirköprü'ye hedeflenen yatımların ve bu yatırımların istihdama katkılarının arttırılmasında devlet desteği kullandıran kuruluşlarının desteklerinin büyük önem taşıdığına vurgu yapan Vezirköprü TSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir FİŞEKCİ ise, “KOBİ’lerin sağlıklı bir biçimde büyüyebilmesi, daha uzun ömürlü olabilmesi ve ekonomideki etkinliklerinin attırılabilmesi için özellikle yönetim becerilerinin ve kurumsal yetkinliklerinin geliştirilmesi büyük önem arzetmektedir. Bununla birlikte, günümüz inovasyon odaklı rekabet anlayışı dikkate alındığında; tüketici etkisi, mal ve hizmetlerin dünya pazarlarına ve yerel pazarlara markalanarak sunulmasının bir zorunluluk haline geldiği gerçeğinden hareketle, KOBİ’lerin uluslararası rekabet gücü kazanmalarında ve marka olmalarında doğru stratejilere ihtiyaçları bulunduğu bir gerçektir. Gelişmekte olan dünya ve teknoloji ile birlikte büyüyen sanayiye ayak uydurmak isteyen ve küçük kalmak istemeyen işletme sahiplerimizin KOSGEB'in sağladığı desteklerden muhakkak yararlanmaları gerekmektedir. Tanıma uyan tüm imalatçı sanayici KOBİ’lerimizi proje hazırlayarak, destek programından yararlanmaya davet ediyorum” diye ifade etti.