BAŞKAN FİŞEKCİ’DEN BARIŞ PINARI HAREKATINA DESTEK
Samsun TSO ev sahipliğinde bir araya gelen iş dünyası ve STK temsilcilerinden, ülkemiz sınırlarının güvenliğini sağlamak, hem de ülkemiz ve bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmak için başlatılan Barış Pınarı Harekâtı’na tam destek verdi.

Samsun TSO ev sahipliğinde bir araya gelen iş dünyası ve STK temsilcilerinden, ülkemiz sınırlarının güvenliğini sağlamak, hem de ülkemiz ve bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmak için başlatılan Barış Pınarı Harekatı’na tam destek verdi. Ortak basın açıklamasını okuyan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Bizler devletimizin aldığı bu kararın arkasındayız ve destekliyoruz. Zira Türkiye, uluslararası kurallardan doğan hakkını kullanmıştır. Barış Pınarı Harekâtı, evrensel hukuk ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi terörle mücadele kararları ile BM Sözleşmesi’nde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde başlatılmıştır” dedi.
Samsun iş dünyası ve STK temsilcileri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) önderliğinde Türkiye’de eş zamanlı gerçekleştirilen toplantıda bir araya gelerek,  Türkiye’nin Suriye sınırında bölgede barış ve huzuru tesis etmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülmekte olan Barış Pınarı Harekatı’na destek verdi. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) önderliğinde yapılan basın açıklamasına, Samsun Barosu, Samsun Ticaret Borsası (STB), Bafra TB, Bafra TSO, Çarşamba TB, Çarşamba TSO, Havza TSO, Terme TB, Terme TSO, Vezirköprü TSO, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Türk-İş, Hak-İş, Memur-Sen, Kamu–Sen, Samsun Ziraat Odası, Türkiye Emekliler Derneği, Karadeniz Genç İş Adamları Dernekleri Federasyonu, SAMSİAD, SAMGİAD, LAYSİAD. MÜSİAD Samsun Şube, ASRİAD Samsun Şube ve ASKON Samsun Şube temsilcileri katıldı.
“Kararın arkasındayız ve destekliyoruz”
İş dünyası ve STK’lar adına ortak basın bildirisini okuyan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Barış Pınarı Harekatı, hem ülkemiz sınırlarının güvenliğini sağlamak, hem de ülkemiz ve bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmak için başlatıldı. 81 İl’de aynı anda tüm Odalar ve Borsalarla birlikte bu açıklamayı yaparak, sizler aracılığıyla hem ülkemiz, hem de dünya kamuoyuna sesleniyoruz. Türkiye, 9 Ekim 2019’da Suriye sınırı üzerinde “Barış Pınarı” adı verilen sınır ötesi harekât başlatmıştır. Amaç, bu bölgeyi PKK/PYD/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerinden temizleyerek, Suriye halkını teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak, bölgede huzur, güven ve barış ortamını yeniden tesis etmektir. Bizler devletimizin aldığı bu kararın arkasındayız ve destekliyoruz. Zira Türkiye, uluslararası kurallardan doğan hakkını kullanmıştır” dedi.